Hejtman ocenil vítěze soutěží Senior Art 2016 a Nejaktivnější klub seniorů Ústeckého kraje

Stává se v Ústeckém kraji tradicí, že v předvečer oslav Mezinárodního dne seniorů zároveň vyhlašují vítěze soutěže Senior Art 2016 a Nejaktivnějšího klubu seniorů. Letos se soutěže uskutečnily již potřetí Ocenění si vítězové převzali z rukou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a Pavla Csonky, předsedy poradního orgánu pro seniory a zdravotně postižené Ústeckého kraje a předsedy Krajské rady seniorů Aloise Malého.

„Jsem rád, že v Ústeckém kraji máme tak aktivní populaci seniorů a i do budoucna se budeme neustále snažit zlepšovat jak podmínky pro život seniorů, tak aktivity na podporu ducha i těla,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a poté již došlo na slavnostní akt. Po něm následoval doprovodný program v podobě baletního představení Carmen.

Oceněná díla v rámci soutěže Senior Art byla k vidění ve foyer divadla. Návštěvníci se mohli seznámit s obrazy, fotografiemi a háčkovanými výrobky. Zároveň mohli také ochutnat regionální potraviny, které pro slavnostní večer připravila Krajská agrární komora Ústeckého kraje.