Ohlédnutí za 24. ročníkem Letního setkání seniorů 2023

Letošní ročník letního setkání seniorů byl již 24.  konal se netradičně 21. 6. 2023. Pořadatelem akce je MSSS v Mostě – p.o. pod patronací magistrátu města Mostu.  Místem konání akce tradičně hipodrom Most, který nám pravidelně prostory na tuto akci bezplatně zapůjčuje.

Přítomno bylo 222 seniorů, 159 doprovodů + vystupující a 50 dětí. Soutěžních družstev bylo 20. Vozíků jsme měli 38 a 51 chodítek.  Celkem tedy přihlášeno bylo 431 osob.  Akce se konala pro seniory MSSS a přizvaní bylo 11 seniorů Čtveráci Patokryje a  9 klubů seniorů města Mostu po  třech soutěžících.

Dopravu zajišťoval  Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.  Po domluvě nám dopravní podnik vyšel vstříc a požadované autobusy zajistil.

Na programu bylo vystoupení dětí z Dětského rehabilitačního stacionáře F. Malíka, děti tanečního studia K. Hlaváčikové, možnost svézt se koňským povozem, navštívit a pohladit si živého koně ve zdejších stájích, velkým lákadlem byla zvířaty – lamy, kozy a kůzlátka, canisterapeutický  pes MIA. Senioři měli možnost na stravenku dostat opečený buřt a v naší kuchyni upečené koláče.  K dispozici byly i studené a teplé nápoje. Na personální výpomoc přišlo 40 studentů ze Střední zdravotnické školy Most a Střední školy diplomacie a veřejné správy Most.

K tanci a poslechu hrála skupina Sortiment.  Jejich sortiment byl pestrý. Soutěže byly tematicky zaměřené na dominanty města Mostu – aquadrom, autodrom, aerodrom, hipodrom,  hrad Hněvín, pivovar. Klub seniorů měl BolloBall a magistrát svou disciplínu měl magistrát města. Ten si svou disciplínu vyhodnocuje sám. Jediným negativem bylo dlouhé čekání u jedné ze soutěžních  disciplín.

Jako ceny byly pro první místa  zajištěny poháry, pro všechna tři první místa v obou kategoriích dále medaile, diplomy a dárkové balíky. Vyhodnocen byl i absolutní vítěz. Ten se stává na celý rok   držitelem  putovního poháru. Zvláštní soutěž tvořilo vypsaná soutěž o nejhezčí klobouk.

Pozitivem této akce je, že vyvezeme naše seniory do krásného prostředí plného zeleně,  a vzájemné setkávání seniorů mezi sebou, tedy sociální kontakt. Seniory přišli pozdravit i čelní představitelé města.

 

Helena Houšková, Most