Mikulovští senioři „lámali“ berle v Piešťanech

Členové základní organizace Senioři ČR v Mikulově prožili v uplynulém měsíci pohodový týden v Piešťanech. Byli ubytováni v hotelu Alegro s přívětivou obsluhou i kvalitní kuchyní.

Dopolední část jednotlivých dnů byla věnována zdraví – procedury, plavání v nedalekém bazénu, procházky, někteří si zapůjčili jízdní kolo a projeli se na něm po okolí.

Odpoledne byl prostor na výlety.  Projeli se lodí po přehradě Slňava, prohlédli si hrad Hlohovec i centrum tohoto města. V Piešťanech se účastníci od místní průvodkyně dozvěděli pohnutou historii zakladatele lázní L. Wintera, prohlédli si „kúpelový“ ostrov a významné budovy v centru Piešťan. Na okraji mostu přes Váh stojí  ikonický symbol Piešťan – socha muže, který pro procedurách ve zdejších lázních mohl zlámat a odhodit berle. A samozřejmě si všichni moc přáli být takovými „berlolamači“. Vždyť zdraví je to nejcennější, co člověk má.

Kolektiv účastníků byl dobrou partou, po zdravotním programu došlo v jednotlivých dnech i na společnou zábavu, přehlídku připravených scének a baletního vystoupení. Kdo mohl, tak si zatančil při „retrodiscu“ , nebo poseděl a zazpíval si s harmonikářem.

Všichni se nám vrátili spokojeni, s dobrou náladou a radostí do dalších dnů. A už víme, že se tam pojede určitě znovu. Velký dík patří předsedkyni organizace paní Ludmile Holubové, která si tento pobyt vzala pod svá „křídla“ a spolupodílela se na zdárném průběhu tohoto zájezdu.

Květa Budínová