Putovní pohár Klubu seniorů v Kroměříž je v Hulíně

Dne 29. 10. 2019 se zúčastnil Spolek zdravotně postižených v Hulíně 1. ročníku ve hře pétanque „O putovní pohár Klubu seniorů v Kroměříži“ pod záštitou místostarosty města Karla Holíka. Slavnostní zahájení turnaje provedla jeho ředitelka paní Jitka Dvořáková, přivítala přítomné, hosty a představila rozhodčí. Turnaj se uskutečnil na Hanáckém náměstí v Kroměříži ve 14.00 hodin a zúčastnilo se ho celkem 8 družstev, z toho 2 družstva byla z Hulína.

Po vylosování se hrálo celkem na 4 hřištích. Družstva byla tříčlenná + 1 náhradník.  Naše první družstvo si vylosovalo číslo 2 a tvořily ho ostřílené hráčky ve složení Jarmila Poláková, Ludmila Roháčková, Anička Bradíková a Dagmar Švestková.  Naše druhé družstvo si vylosovalo šťastné číslo 7 ve složení Vlasta Dušková, Jaromíra Dohnalová, Alena Miklíková a Jarmila Marcoňová. Toto družstvo se však skládalo z úplných začátečnic, neboť petanque nikdy nehrály a byly naprosto amatérkami. O to větší překvapení pro všechny bylo získání 1. místa a tím i putovního poháru pro náš Spolek.

Po ukončení turnaje následovalo posezení v prostorách klubu seniorů s horkým čajem, kávou a malým pohoštěním. Na závěr jsme si všichni účastníci zazpívali lidové písničky při harmonice. Škoda jen, že u nás v Hulíně petanquové hřiště nemáme a věříme, že snad do budoucna se pro něj nějaký prostor najde i v našem městě. Děkujeme organizátorům turnaje, soutěžícím i všem, co nás přijeli z Hulína podpořit.

výbor Spolku zdravotně postižených v Hulíně