ČERVNOVÁ DOBA SENIORŮ PRÁVĚ V PRODEJI

Co najdete v nejnovějším vydání? Rozběhly se dvě akce, které patří pro Radu seniorů ČR v letošním roce mezi stěžejní. Obvodními a krajskými koly odstartovaly sportovní hry, jejichž vrcholem je finálové klání. V tomto čísle se podíváme tedy do Tanvaldu a Plzně. IV. Mezinárodní sportovní hry seniorů proběhnou v červenci v Českých Budějovicích. Kromě sportovního klání čeká účastníky i bohatý doprovodný program, letos například navštíví proslulý zámek Hluboká. Proto jsme požádali o rozhovor kastelána zámku Martina Slabu. Najdete jej na straně 4.

Další velkou akcí je Babička roku 2019, jejíž finále bude hostit Olomouc. Není to náhoda, právě zde se tato přehlídka seniorské krásy a umu zrodila. V Plzni už znají vítězku městského kola.

Ani v dnešním vydání nechybí informace z Ministerstva práce a sociálních věcí či pestrá mozaika akcí ze všech koutů republiky. V rozhovoru měsíce si Eva Procházková povídala s Jaroslavou Panýrkovou. Velký zájem vzbudila v minulém čísle soutěž o produkty českého výrobce Labeta na želírování. Proto ji najdete i v tomto čísle spolu s dalšími tipy a recepty. A soutěž jsme připravili i v rubrice zdraví, kde se věnujeme výživě kloubů a chrupavek.

Tolik úvodem.

Příjemnou zábavu u červnového čísla přeje

Lenka Desatová