Prezentace Krajské rady seniorů Jihočeského kraje na celostátní výstavě „ Země živitelka 2015“

Krajská rada seniorů Jihočeského kraje využila jedinečnou příležitost a zúčastnila se samostatným stánkem v pavilonu B1 výstavy „Země živitelka“, která se konala v Českých Budějovicích. Její členové tam prezentovali poslání a činnost Rady seniorů České republiky.

Záměry Krajské rady seniorů Jihočeského kraje byly:

  •  informovat širokou seniorskou veřejnost o poslání a činnosti Rady seniorů ČR, její prospěšnost pro zlepšení života seniorů
  • propagovat časopis „DOBA SENIORŮ“ (vychází měsíčně) jako velice potřebný pro větší informovanost seniorů s cílem zvýšit jeho odběr
  • nabídnout seniorům „SENIOR-PAS“ k získání slevových výhod u poskytovatelů služeb

Tento záměr byl bohatě naplněn, neboť informace byly poskytnuty téměř dvěma tisícům seniorů ze všech krajů České republiky.

Z rozhovorů se seniory mimo jiné zazněla kritika velice nízkého počtu poskyto-vatelů služeb na „Senior-pas“ v Jihočeském kraji, o mnoho lepší situace není ani v Západočeském i Karlovarském kraji.

Hodnocení účasti na výstavě „Země živitelka 2015“ projedná předsednictvo Krajské rady seniorů Jihočeského kraje dne 10. září 2015 a určitě přijme náměty a doporučení ke zlepšení informovanosti seniorů a zvýšení počtu poskytovatelů slev.

Za Krajskou radu seniorů Jihočeského kraje Jiří DRÁBEK