Opatrnosti není nikdy dosti

Aula budovy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje hostila 9. 9. na 100 seniorů, kteří se sjeli na odborný seminář, konaný pod  záštitou Ing. Jiřího Rozbořila - hejtmana Olomouckého kraje, plk. Ing. Libora Krejčiříka – ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a Krajské rady seniorů Olomouckého kraje.

Přednášející pplk. Ing. Jaroslav Karásek vysvětlil problematiku trestné činnosti páchané na seniorech, modus operandu – využití legendy při navazování kontaktu pachatele s oběti. Poukázal na statistiku případů trestné činnosti.

Pojem transgenerační domácí násilí, nebezpečnost,záludnost,prevenci a ochranu, objasnila na jednotlivých případech kpt. Mgr. Michaela Sedláčková, která také trpělivě zodpovídala všechny dotazy z řad seniorů.

Závěr patřil kpt. Bc. Vladimíru Navarovi.Hovořil o složitém, ale spolehlivém integrovaném operačním středisku, mimořádných událostech, základních složkách a použití linky tísňového volání.

Cílem tohoto odborného semináře byla ochrana a prevence před trestnou činností páchanou na bezbranných seniorech.

Krajská rada seniorů Olomouckého kraje vyslovuje touto cestou děkuje ředitelství KŘP-OLK za umožnění uskutečnění tohoto velmi kvalifikovaného semináře v prostorách KŘP -OLK

Milena Hesová,  předsedkyně KRS Olomouckého kraje