Květinový bál

Chcete vidět, jak se umí bavit senioři? Zjistit, že věk není žádnou překážkou? Pak můžete jen litovat, že jste si nenašli cestu na Květinový bál, který se konal  v kulturním domě v Jívová. Akci uspořádal místní seniorklub. Odměnou byl organizátorům nabitý sál seniory, který si vychutnával příjemný program, bohatou tombolu i slavnostní atmosféru v nádherně vyzdobeném prostředí.

Na Květinový bál 2015 si našlo cestu 11 seniorských spolků ze všech koutů Olomouckého kraje. Za podstatné považuji podotknout, že míněný bál oslavil malé jubileum. Akce byla totiž poprvé pořádána zároveň se založením Seniorklubu Jívová v roce 2010. Místní seniorský spolek je tedy poměrně mladý, co do doby působení, ale velmi bohatý na činnost a oblíbený v širokém okolí. O tom všem svědčí nejlépe fakt, že byla přihlášena svými příznivci do soutěže Nejlepší seniorský spolek roku 2015 a dostala se dokonce do nejužšího výběru.

Na Květinovém bále jívovští senioři pod vedením své šéfky a zároveň předsedkyně KRS Olomouckého kraje  opět předvedli, že se umí nejen sami bavit, ale i připravit krásnou akci pro druhé. Za to jim patří obrovské poděkování.

Na bohatém  programu se letos podílely spolky Báječné ženské z Majetína, seniorklub Těšetice a seniorklub Srbeň. Všechna vystoupení, ať už taneční nebo módní přehlídka, byly na profesionální úrovni a se moc líbila, organizátoři si dovolují touto cestou poděkovat všem zúčastněným.

Na letošní ročník přijel i hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil společně s paní Mgr. Lucii Štěpánkovou, ředitelkou KÚ Olomouckého kraje, náměstkyní hejtmana paní Mgr.Yvonou Kubjátovou a  nechybělo ani předsednictvo Krajské rady seniorů Olomouckého kraje. Senioři tak měli jedinečnou možnost pohovořit v komornějším  prostředí s vedením kraje o svých trápeních ale i třeba poděkovat za benefity, jako je například seniorské cestování, které se těší velké oblibě seniorů. Letošní vzájemná spolupráce Krajské rady seniorů Olomouckého kraje s vedením kraje přispěla ke  spokojenosti účastníků projektu Seniorské cestování.

Květinový bál 2015 úspěšně skončil, zbyly vzpomínky a krásná fota  ale  jívovský spolek seniorů již žije přípravou příštího ročníků, který je opět velkou výzvou.

 

Milena Hesová, předsedkyně KRS Olomouckého kraje