Aktivní senioři  směřují na hory

Krajská rada seniorů Moravskoslezského kraje zorganizovala pro seniory pobyt ve Vysokých Tatrách v Tatranské Lomnici v hotelu Morava. S hotelem uzavřela smlouvu o ceně a službách pro naše seniory a ta byla pro seniory atraktivní a proto se přihlásilo a jelo 41 seniorů.

Užili jsme si pobytu na 100% a navíc nám přálo i počasí. Ubytování ve dvojlůžkových pokojích se sociálním zařízením a polopenze – vše bylo perfektní. Společně jsme uskutečnili celodenní pobyt na Štrbském plese a další byl ve Starém Smokovci s výjezdem na Hrebienok. V dalších dnech senioři podnikali ve skupinách nenáročné túry a vycházky. Využívali také slevy pro ubytované v hotelu Morava, na př. krytý bazén v hotelu Uran, zájezd do termálního koupaliště ve Vrbovém.

V hotelu Morava nám připravili společenský večer s živou hudbou, promítání filmu “Anděl na horách”, možnost využití masáží, posezení u hudby nebo beseda o Tatrách. A “třešnickou na drtu” bylo, že jsme jezdili Tatranskou električkou zdarma. Všichni jsme si pořídili kartu seniora a to buď v Žilině nebo při přestupu v Popradě. Kartu Vám vystaví zdarma po předložení OP a fotky 2×3 cm na počkání, a pak máte možnost jezdit po celém Slovensku zdarma (neplatí na mezinárodních vlacích).

Při zpáteční cestě jsme zhodnotili pobyt jako úspěšný navíc prospěšný i našemu zdraví. Většina účastníků se zajímala, zda pobyt budeme organizovat i příští rok – a to svědčí o spokojenosti seniorů s takovými akcemi.

Za 40 seniorů MSK vedoucí akce Mgr.Marie Návratová