Jilemničtí senioři v Libereckém kraji jsou stále aktivní

Stojící zleva- Hlaváč Miloslav, Nechanický Jaroslav, Víšek Jiří, Rázek Jiří, Rulc Jiří, Novotný JaroslŤukal Drahomír, Šprengr Vladimír, Hlava Antonín. Klečící zleva: Heřmánek Karel, Hladík František, Preilser Jaromír.

Stojící zleva- Hlaváč Miloslav, Nechanický Jaroslav, Víšek Jiří, Rázek Jiří, Rulc Jiří, Novotný JaroslŤukal Drahomír, Šprengr Vladimír, Hlava Antonín. Klečící zleva: Heřmánek Karel, Hladík František, Preilser Jaromír.

Jilemničtí policejní veteráni (sekce Liberecký kraj) jsou stále aktivní. Svědčí o tom celá řada jejich sportovních aktivit v průběhu celého kalendářního roku 2014. Jejich poslední setkání dne 15.10.2014, započalo docela nenápadně, a to shrnutím jejích celoroční činnosti za přítomnosti krajského koordinátora Veterána PČR.

Po administrativních záležitostech přišlo na řadu sportovní klání a to v kuželníku v místní kuželně Sportovního centra v Jilemnici. Přeboru se zúčastnilo 12 veteránů, kteří prezentovali jednotlivá města: Jilemnici, Lomnici nad Popelkou, Turnov, Semily a okolí a společné smíšené družstvo jinde nezařazených. Hrálo se jednokolově na 30 hodů. Klání započalo ve 13.00 hodin a už kolem 15. hodiny byli známi nejenom vítězové družstev, ale i vítěz jednotlivců. V družstvech se umístil nejlépe místní kolektiv z Jilemnice ve složení Jiří Rázek, Jaromír Preisler a František Hladík. Druhé v pořadí skončilo družstvo z Lomnice nad Popelkou ve složení Jaroslav Novotný, Miroslav Hlaváč a Antonín Hlava a třetí se umístilo družstvo z Turnova ve složení Jiří Víšek, Drahomír Ťukal a Vladimír Špengr.

Celkovým vítězem kategorie jednotlivců se stal Jiří Rázek z Jilemnice. Jako třešničku na dortu je nutno dodat, že jeden z oceněných, Drahomír Ťukal, oslaví v příštím roce významné životní jubileum 80 let. A pokud se v tomto věku účastní sportovních soutěží a ještě vyhrává, pak jeho výkon zasluhuje ocenění. Proto všichni přítomní před tímto výkonem smekli své pomyslné klobouky.

Záštitu nad celým sportovním kláním převzala Krajská sekce Veterána PČR ve spolupráci s Krajskou radou seniorů Libereckého kraje. Ceny za sportovní úspěchy předal vítězům Krajský koordinátor Veterána PČR Jiří Rulc. Páni senioři jen tak dál.

Zpracoval: Jiří Rulc

foto: Jaromír Preisler