Sportovní den v Českých Budějovicích

Oba týmy před výkopem

Oba týmy před výkopem

Veterán policie ČR – územní skupina České Budějovice uspořádal ve spolupráci s krajskou Radou seniorů ČRca SKP České Budějovice sportovní den seniorů-veteránů. Akce se uskutečnila za pěkného slunného počasí v sobotu 14.6.2014  v krásném sportovním areálu SKP České Budějovice a zúčastnilo se jí celkem 50 veteránů-seniorů a pozvaných hostů.  Z veteránů naší územní skupiny se zúčastnili  B. Kořenář s manželkou – tlumočnicí, J. Šebesta, J. Pohanka, J. Pavlásek, F. Kuděj, J. Toman, P. Stárek, Jan Homut s manželkou – fotografkou a  Míra Vojan, včas se omluvilo  dalších pět veteránů, kteří přislíbili účast, včetně pana předsedy, pro zaneprázdnění jinými akcemi. Za Krajskou radu seniorů se sportovního dne zúčastnily tři osoby včetně pana předsedy Minaříka.

Souběžně navíc proběhla i sportovní akce veterána policie při NOS, na níž bylo více než 80 veteránů z celé republiky!

V rámci sportovního dne proběhlo samozřejmě mnoho klání. Soutěžilo se ve střelbě ze vzduchovky, ale i z praku, přítomní změřili síly ve stolním tenise a dalších disciplínách. Na závěr pak bylo sehráno fotbalové utkání mezi výběrem seniorů z Českých Budějovic a seniory z družebního německého Messtettenu.  Při neúprosném sportovním zápolení je nutno ocenit u soutěžících hravost, nadšení a v neposlední řadě i smysl pro fair play. Celý den byl ukončen společným posezením s německými hosty-veterány a též veterány při NOS. Asi není třeba dodávat, že se zde utužovala mnohá kamarádství a nová vznikala.

Soudě dle ohlasů byla akce velmi zdařilá a organizačně perfektně zvládnutou.Což organizátorům dodává potřebnou chuť a elán pustit se i v budoucnu do podobných akcí. Na místě je zcela jistě poděkovat Krajskému úřadu České Budějovice, který se na vyvedené akci spolupodílel finančně.