Představitelé Rady seniorů ČR u ministra zdravotnictví

 

Tisková konference v prostorech ministerstva

Tisková konference v prostorech ministerstva

V úterý 27. května se představitelé RS ČR v čele s předsedou Dr. Zdeňkem Pernesem sešli s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem. Delegaci RS ČR dále tvořili   JUDr. Václav Roubal – místopředseda pro zahraniční vztahy a  Prof. MUDr. Pavel Kalvach, CSc.,  předseda zdravotní komise RS ČR.

Prvním bodem jednání byl stav plnění Memoranda za dostupnost zdravotní péče seniorům, které 12.12. 2013 podepsalo pět parlamentních stran. Probráno bylo pod po bodu a ministr u každého z nich podal informaci o aktuálním stavu. Dále se hovořilo o lékové politice. Zde zazněl jasný požadavek seniorů, aby v každé lékové kategorii byl vždy alespoň jeden lék bez doplatků. Ministr Němeček souhlasil a dodal, že o to se ministerstvo pod jeho vedením snaží. Dalším bodem jednání bylo očkování dospělých s důrazem na seniorskou populaci a i zde našly obě strany shodu.

Závěrem požádal ministr seniory, aby se s ním scházeli pravidelně jedou za 3-4 měsíce, s čímž delegace RS ČR souhlasila.

Po jednání proběhla v prostorech ministerstva tisková konference, kde Svatopluk Němeček a Zdeněk Pernes seznámili novináře s výsledky svého jednání.