Zasedalo kolegium RSČR

 

Krátce před Velikonoci se v Domě odborových svazů v Praze na Žižkově sešlo kolegium RSČR. To si nejprve vyslechlo zprávu od předsedy organizace Dr. Zdeňka Pernese. Ten informoval o činnosti RSČR v uplynulém roce. Neopomněl zmínit demonstrace seniorů, jež RSČR organizovala a na nichž se sešla hojná účast. Připomněl rovněž kulaté stoly v předvolebním období, kam si jednotlivé krajské organizace zvaly představitele svých krajů i ty, kteří se hodlali ucházet o jejich hlasy v krajských a senátních volbách. Zmínil však také akce z oblasti volnočasových aktivit a zábavy, o něž v krajích rovněž není nouze. Svou řeč ukončil informací o hospodaření RSČR.

Na něj navázal pak předseda revizní komise RSČR Dr. Oldřich Strnad, který se otázkám financí věnoval velmi zevrubně. Poskytl informace nejen o činnosti komise, o tom, co vše zkontrolovala a prošla, upozornil, nač si mají dát krajské organizace pozor, případně, kde mají nedostatky.

S konečnou účetní uzávěrkou posléze přítomné seznámil Dr. Folprecht. Kolegium následně svým hlasováním tuto uzávěrku schválilo. Ve druhé polovině svého zasedání se pak přítomní věnovali největší akci, která letos RSČR čeká a která se nezadržitelně blíží. Tou je druhý sjezd RSČR, který se uskuteční 17. května v Praze.