Velké gratulace inženýru Hálovi

 

Slavnostní událostí, která se odehrála během zasedání kolegia RSČR byly gratulace a poděkování. Velkého životního jubilea – devadesáti let – se dožil ing. František Hála. Muž, který stál u zrodu sjednoceného důchodcovského hnutí a byl jedním z jeho prvních předsedů. Pro seniory a seniorské organizace pracoval plných dvacet let.

Doktor Zdeněk Pernes ve svém projevu k oslavenci vzpomenul na to, že inženýra Hálu poprvé poznal v roce 1994, a že to byl právě on, kdo nasměroval jeho kroky k seniorské organizaci a ke službě seniorům vůbec.

Ačkoli v té době ještě Rada seniorů České republiky neexistovala, František Hála pracoval pro seniory a bojoval za jejich práva v koordinačním výboru řadách organizací důchodců a zdravotně postižených ČR, ve Svazu důchodců ČR a v řadách důchodců odborářů. O deset let později, když RSČR vznikla a ustavovala své krajské organizace, to byl právě inženýr Hála, který pozvedl prapor seniorů v Plzni a stál u zrodu tamní krajské organizace. Že odvedl velmi dobrou práci nejen při založení, ale i při výchově svých nástupců, je jasné i z toho, že plzeňská krajská rada je hodnocena jako jedna z nejlepších.

Na závěr projevu pak předal Dr. Pernes ing. Hálovi pamětní list, poděkoval mu za jeho práci a popřál ještě hodně šťastných a spokojených let ve zdraví a pohodě.

Ve čtvrtek 18. dubna navíc krajská konference Rady seniorů ČR v Plzeňském kraji udělila Ing.Františku Hálovi čestný titul “Čestný předseda krajské rady seniorů Plzeňského kraje.