Zveme vás na konferenci AKTIVNÍ STÁRNUTÍ! Jak šťastně žít a stárnout ve zdraví.

Být činný v životě, být šťasten v životě. Pro každého z nás je důležité cítit, že jsme plnohodnotnými členy naší společnosti. Mít uspokojení z práce, angažovat se ve věcech veřejných a být v každodenním bytí co nejvíce nezávislý. I senioři mají právo se aktivně podílet na chodu společnosti a užívat si života. Věk by neměl být limitujícím faktorem.

O AKTIVNÍM STÁRNUTÍ se bude diskutovat na konferenci v Kongresovém sále hotelu Olšanka v Praze 3, která proběhne pod záštitou poslance Evropského parlamentu JUDr. Richarda Falbra dne 2. května 2013.

Sám europoslanec vnímá, že společnost a hlavně mladá generace vidí v seniorech zátěž. Mediální obraz důchodců a postoj naší společnosti se musí změnit. Je nutné si uvědomit, že profesní zkušenosti a dovednosti seniorů jsou nesmírně cenné a mohou být velkým přínosem. Právě stárnutí evropské populace, opatření Unie, Národní akční plán ČR, zaměstnávání seniorů, podpory programů aktivního stárnutí 2014+ a dobré příklady z měst Brna a Prachatic budou náplní celodenní konference. Rok 2012 byl v EU vyhlášen Rokem aktivního stárnutí. Tímto to ale nekončí, právě tato událost je příkladem, že s tímto tématem se musí stále pracovat, aby se plány převedly do reálného života.

pozvánka-Aktivní stárnutí-2013

DŮLEŽITÉ: Z důvodu omezené kapacity je případnou účast nutné nahlásit – viz kontakty.
Kancelář poslance EP JUDr. Richarda Falbra
Budovatelů 2532, 434 01 Most
tel./fax: +420 476 206 857
e-mail: sekretariat@falbr.cz
www.falbr.cz