Partnerství měst

Je to letos již 32 let, kdy starostové měst Benešov nad Ploučnicí a Heidenau podepsali smlouvu o partnerství. Součástí tohoto partnerství jsou i členové Klubu seniorů Benešov nad Ploučnicí. Pořádají každý rok společné akce se seniory z Heidenau a vzájemně se navštěvují. Zúčastňují se slavnosti Rosenmontag v Heidenau, společně tvoří v Benešově n.Pl. různé dekorace před Velikonočními a Vánočními svátky, navštěvují městské slavnosti, pořádají sportovní hry na termálním koupališti v Benešově n.Pl. a na podzim soutěží v Bowlingu v Pirně. Rovněž pořádají společné zájezdy do zajímavých míst v obou zemích- zámek Děčín, Sychrov, Zubrnice, Velké Březno, Königstein, Pirna, Blockhausen. Letošní rok začal 26.3.2024 společným Velikonočním tvořením, kdy senioři obou zemí, pod vedením pracovnic Centra dětí a mládeže v Benešově n.Pl. vytvářeli různé dekorace. S CDM spolupracuje Klub seniorů již několik let. Příští společná akce bude návštěva městských slavností Stadtfest Heidenau 26.5.2024, kdy se oslaví 100. výročí města Heidenau.

Klub seniorů má v současnosti 63 členů a v roce 2012 se přestěhoval do nově opravených místností. Všechny uvedené činnosti se mohou uskutečňovat jen díky podpoře Města Benešov nad Ploučnicí a proto patří velký dík zastupitelům města za takovouto dlouholetou podporu.

Ing. Rudolf Čech,                                                                                                                                                       vedoucí Klubu seniorů v Benešově nad Ploučnicí,