Aktivní Česko v Plzeňském kraji

Výzva  Rady seniorů České republiky pro rok 2024 projektem pod názvem Aktivní Česko motivuje k pohybovým aktivitám Krajské rady seniorů, spolky i jednotlivce. Zahrnuje nejen chůzi pro zdraví, plavání, cyklistiku, ale i sportovní hry seniorů SHS, stolní tenis, mölkky, pétanque, tanec, různé trojboje atd.

Velké uznání si zaslouží parta sedmi nadšenců z Hrádku u Rokycan. Pořádají velmi náročné cyklovýlety v rámci projektu Aktivní Česko. Během měsíce ujeli 266 km každý,zdolali převýšení 3.849 m celkem  a to na trasách Nové Mitrovice, Diana, Obecnice, Klobouček, Paterák, Plzeň Koterov, Depo 2015.

Klub aktivních seniorů KAS DoRA Plzeň se velmi aktivně zapojil do projektu Chůze pro zdraví, uspořádal turnaj mölkky, připravil mezigenerační vycházku zpestřenou  hrami pro děti i dospělé, připravuje se na SHS, pořádá akci pro šikovné muže se smyslem pro humor pod názvem Senza děda 12.6.2024 a pétanque pro všechny  také v červnu.

Krajská rada seniorů Plzeňského kraje mimo jiné organizuje soutěž Babička roku 2024, která se uskuteční 18.6. v KD Šeříkovka v Plzni (60+).

Máte-li zájem , je možné se ještě přihlásit na Senza dědu (36+) na info@doraplzen.cz, na Babičku roku na rscr-plzenskykraj@seznam.cz i do pohybových aktivit.  Budou to pěkné zážitky a možná, že najdete i nové přátele.

Tak s chutí do toho, ať se daří!

Stáňa Adamcová