Šesté halové sportovní hry seniorů Pardubického kraje

 

28. listopadu uspořádala Rada seniorů Pardubického kraje již šesté halové sportovní hry na tradičním místě: v hale Sokola Pardubice Na Olšinkách. Zúčastnilo se deset družstev po osmi sportovcích z klubů a organizací z různých koutů kraje. Vedle tradičních účastníků z větších měst, např. Svitav, Ústí nad Orlicí, Chrudimi, Poličky, České Třebové a Pardubic to byli tentokrát také senioři z Přelouče nebo z klubů SEN-SEN a Senza babča. Sportovní hry se konaly, také již tradičně, pod záštitou radního Pardubického kraje Ing. Alexandra Krejčíře, který nám takto významně pomohl s úhradou nákladů za pronájem sportoviště.

Klání jsme si zpestřili soutěží družstev ve štafetě, představující driblink florbalovým míčkem mezi kužely a následně střelbou na dvě minibranky. V obou disciplínách, a tedy i celkově zvítězilo družstvo z Ústí nad Orlicí před seniory z Poličky. Následoval dvojboj jednotlivců ve střelbě na hokejového brankáře, když už jsme ta hokejová velmoc, a v hodu na cíl. Mezi ženami zvítězila Jaroslava Bednářová z Ústí před Mirkou Červinkovou a Vlastou Mládenkovou z České Třebové. Z mužů se nejvíc dařilo Pavlovi Brandejsovi z Poličky a svitavákům B. Weisovi a Z. Uhrovi. Ze soutěží jednotlivců jsme poprvé zařadili lukostřelbu na vzdálenost deseti metrů od cíle. Každý ze soupeřů měl k dispozici čtyři šípy. A ze čtyřiceti možných nastřílel Petr Kříž 39! Z žen pak Dagmar Kalvachová z Pardubic 35 bodů.

Necelá stovka účastníků, tedy včetně rozhodčích, několika diváků a organizátorů se příjemně pobavila, užila si další zajímavou pohybovou aktivitu, která ovšem byla energeticky náročná, a tak jsme doplnili potřebné kalorie konzumací vynikajícího guláše. Všichni účastníci se už těší na zahájení sportovních aktivit na jaře příštího roku.

Mgr. Vladimír Berounský