Oáza a Rezidence RoSa v Liberci stavbou roku 2023!

Krajská rada seniorů Libereckého kraje spolupracuje v rámci svých aktivizačních programů i s rezidencí RoSa Liberec. Některé akce tam přímo pořádají, rezudence RoSa na oplátku podpořila krajské kolo Babičky roku. Proto gratulujeme k prestižnímu ocenění, které rezidence RoSa Liberec získala – titul stavba roku. Ve spojení s družstevní výstavbou Oáza, bezprostředně vedle seniorského komunitního domu ji ocenila Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Titul získala v 31. ročníku soutěžní přehlídky Stavby roku 2023.

 

Titul Stavba roku 2023 získal projekt kombinující seniorské bydlení Rezidence RoSa s družstevními byty Oáza. Ojedinělý koncept, který vznikl na místě průmyslového brownfiledu, kultivuje centrum města a přináší do něj vícegenerační bydlení, mnoho služeb a revitalizaci veřejného prostoru. Tuto stavbu připravovali od roku 2018 ve spolupráci SBD Sever, Coop Development, družstvo a Rezidence RoSa Liberec. Stavební část projektu realizovala společnost KASTEN, která ji do soutěže Stavba roku přihlásila. „Když s tím Kasten přišel, vůbec jsem nevěřila, že bychom takové ocenění mohli dostat. O to více si vážím ceny získané od odborné poroty. Dodá nám to sílu do dalších projektů, které realizujeme v podobném duchu,“ říká Anna Ježková, zakladatelka Rezidence RoSa. „Uspět v konkurenci 110 přihlášených staveb z celé České republiky je pro náš tým velmi nečekaný úspěch. Děkuji investorům, architektům, celému našemu realizačnímu týmu kasteňáků i všem dodavatelům, bez kterých by toto krásné a smysluplné dílo nikdy nevzniklo,“ dodává Jiří Bureš, ředitel a prokurista stavební společnost KASTEN.

Stavba RoSy Liberec začala na jaře 2020 a trvala rok a půl. Nabízí byty adaptované potřebám seniorům o velikostech 1kk až 3kk. RoSa je kombinací bezpečného bydlení a zároveň důrazu na soukromí a možnosti využití volného času seniorů. V RoSe funguje  řada služeb – kadeřnictví, masáže, praktický lékař, zubní lékař, dentální hygienistka, fyzioterapeut, geriatrička i obchod a restaurace s pekárnou. Rezidence RoSa Liberec je druhým komunitním domem pro seniory tohoto typu v České republice.

Více informací najdete na www.rezidencerosa.cz a www.centrumrosa.cz.