Společná akce seniorů

V rámci partnerství mezi městy, jsme přijali pozvání našich partnerů-seniorů z Heidenau, abychom přijeli v sobotu 21.10.2023 do Pirny.  Odjížděli jsme v počtu 20 autobusem v 7,45 hodin z náměstí. Tentokrát jsme byli pozváni do Památníku Sonnenstein. Tento památník postupně vznikal od roku1989 a v 2000 byl otevřen v bývalém areálu Léčebny Sonnenstein. Tato léčebna byla v 1939 uzavřena a předělána na vyhlazovací zařízení, kde byla v rámci programu tzv. „ EUTANASIE“  prováděna likvidace osob s psychickým a tělesným postižením. Expozice popisuje organizaci a průběh tohoto vražedného nacistického programu. Společně jsme se shodli, že na takovouto historii by se nemělo zapomínat a neměla by se opakovat.

Potom jsme si prohlédli okolní park a krásnou vyhlídku na Pirnua  kostel Panny Marie. Po společném obědě jsme diskutovali s Dr. Alheit o plánu na společné akce v roce 2024 a potom jsme se přesunuli do Bowlingového centra v Pirně, kde jsme soutěžili na 4 drahách v počtu 16 seniorů z Benešova n.Pl. a 15 z Heidenau. Hráli jsme od 14 do 16 hodin.
Vyhodnocení nejlepších bylo provedeno přímo v předsálí Bowlingu. Ceny předal za  Stadtpartnerschaftsverein Heidenau e. V. Peter Mildner a Annelie Schreier a překládala Alžběta Sieber. Na závěr jsme předali dárek pro Rossi Wolf a také pro organizátory této akce a poděkovali jim za výbornou organizaci. Jménem Města Benešov nad Ploučnicí jsme seniory z Heidenau pozvali na společné Vánočním tvoření s CDM, které se uskuteční 28.11.2023 v Městském kině. Vrátili jsme se bez úhony a plni zážitků v 18,30 hodin.
Děkujeme městu Benešov nad Ploučnicí za podporu tohoto partnerství , které trvá již 3l let. Smlouva byla podepsána v červnu1992 u příležitosti oslav 600. výročí udělení městských práv.

Za účastníky z Klubu seniorů Benešov nad Ploučnicí, Rudolf Čech.


Vyhodnocení:

Muži: 1. Čech Rudolf              200 b.                        Ženy: 1. Stasiak Angelika  148 b.

2. Zeman František      136 b.                              2. Ziková Eva            142 b.

3. Procházka Miroslav 132 b.                              3. Bär Christine       136 b.

Schürer Michael        132 b.