XX. hry seniorů v prostorách Domova seniorů

V závěru měsíce října se uskutečnily tradiční tentokrát jubilejní už XX. hry seniorů , které se konaly v prostorách Domova seniorů Havířov p.o., středisko Luna. V názvu máme hry, ale jde především o zábavu. Tady se účastníci- babičky a dědečkové promění ve hravé bytosti a s mladistvým elánem se vrhnou do soutěží jak sportovních (ruské kuželky, rychlonožka, plechová pyramida, hod kroužků na cíl), tak paměťových (vědomostní kvíz, paměť jako slon). Soutěžilo 12 čtyřčlenných družstev KD Havířova a 2 čtyřčlenná družstva domácích z DS Luna. Byl to opravdu krásný pohled jednak na barevná trička a navíc každé družstvo bylo vybaveno různobarevnými ” kšilty”. Soutěžní disciplíny byly ohodnocovány bodově, proto byla vidět na každém z nás účastníků velká motivace. Přesto soutěžní zápolení probíhalo v přátelské a kamarádské atmosféře. Bylo to krásné a pohodové odpoledne plné zábavy. Většina družstev určitě nastupovala do her s olympijským heslem : ” Není cílem zvítězit, ale zúčastnit se “. Ovšem máme i vítěze: 1. místo- ZO KD Dolu Dukla, 2. místo- DS Havířov, středisko Luna, červené šátky, 3. místo Klub žen.

Závěrem chci jménem účastníků her poděkovat Magistrátu města Havířova za občerstvení a ceny pro soutěžící a pracovnicím sociálnímu odboru za vedení jednotlivých týmů, také kolektivu sociálních pracovnic DS Luna patří dík za dokonalou organizaci celé akce.

O úspěch her se zasloužily také hlavní organizátorky: Za sociální odbor MMHa- Slávka Lepíková a Bc. Urszula Kocurová a garant za DS Luna Bc. Petra Komašková