Zářijový pobyt v Jeseníkách

Asi každý z nás ví, že Jeseníky jsou krásnou částí naší země, se spoustou zajímavých míst, která je škoda nenavštívit.
A proto se nejen členi Městské organizace seniorů Dobruška a spolku DOTEKY NADĚJE, ale i ze seniorské organizace v Hořicích, ve dnech od čtvrtka 14. do neděle 17. 9. 2023 již podruhé vydali na pobyt do Malé Morávky.
Všichni účastníci byli opět ubytováni v hotelu BRANS, kde pro nás byly připraveny dvou a třílůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením a milý personál hotelu.
Program na všechny 4 dny byl opravdu nabytý a my jsme si mohli užít společné chvíle např. v Bruntále, kde pro nás byla domluvena exkurze rodinného pivovaru HASIČ.
Čas jsme si užili i mezi zvířaty na farmě v Karlovicích a dobroty z ovčího sýra jsme si odváželi z návštěvy rodinné farmy, která se může pyšnit několika oceněními za své výrobky.
Naše kroky vedly i na hrad SOVINEC, kde v tyto dny probíhaly různé ukázky pro děti i dospělé. Většina z nás se též projela na 6ti sedačkové lanovce v areálu Kopřivná, kde jsme sledovali zajímavé jízdy bikerů v místním bikepraku a mnoho dalšího.
Ani večer nikdo z nás nemohl říci, že se nudil, protože se zpívalo, povídalo, no prostě náš společný zářijový pobyt stál opravdu za to.
Přesto je ještě spousta míst, která jsme navštívit nestihli a tak už máme objednaný hotel na září roku 2024 a pokud si bezva čas v Jeseníkách budete chtít užít s námi, jste mezi námi vítáni.

Renata Moravcová

Předsedkyně spolku Doteky naděje, z.s.