V. ROČNÍK SENIOR V POHYBU 20.9.2023

V. ROČNÍK SENIOR V POHYBU

Ve středu 20.9.2023 si senioři z Doudleb n. Orlicí užili odpoledne plné sportu. Start, již V. ročníku akce „Senior v pohybu“, který uspořádal náš SKS, začal pro účastníky na zdejším zámku.  Všichni účastníci obdrželi ODZNAK, popis trasy s úkoly, seznam disciplín, pití a poukázku na občerstvení. Podle popisu trasy v „Hledačce“ šli na Třešňovku, kde je čekaly první disciplíny: házení šipek na terč, pétanque, házení kroužků na cíl a Bollo ball.

„BOLLO BALL“ je házení bolasa (míčky spojeny pomocí provázku) na rám se třemi příčkami. V závislosti na příčce, na které se bola zachytí, hráč obdrží daný počet bodů.

Další disciplínou byl na Bělisku „HOOKBRUČ“, který už znali soutěžící z minulých ročníků. Jde o to, kdo na co nejméně hodů a dohozů zvládne projít celou dráhu tzn. zavěsit obruč na každý kolík v pořadí, které jste si určili.

Nakonec všechny čekala na hřišti TJ Velešov jízda na koloběžce na čas a BEER PONG, zábavné házení pingpongových míčků do kelímků.

Poděkování patří žákům ze zdejší ZŠ, kteří nám dělali rozhodčí u jednotlivých disciplín.

Byly vyhodnoceny všechny disciplíny. Zúčastnilo se celkem 29 seniorů, z toho 24 žen a 5 mužů. Za první tři místa v každé disciplíně dostali senioři diplomy a odměnu. Odměny nám darovala firma CHARVÁT A BEDNÁR. odznaky ÚŘAD MĚSTYSE, kterým patří naše poděkování.

Byl to opravdu krásný den, celým závodem nás provázelo sluníčko, škoda jen, že si nepřišli zazávodit i členové okolních seniorských klubů jako v minulých ročnících. Na závěr si účastníci pochutnali na párku s chlebem a hořčicí, který zapili pivečkem a při reprodukované hudbě si i zatančili. Zvítězili vlastně všichni, kteří se zúčastnili a dokázali, že pohyb je život a sportovat se dá i ve vyšším věku.

Budeme se všichni těšit na šestý ročník 2024.

Dana Mikulecká