Táborský klub oslavil Světový den

Slavnostní prostor je otevřen přesně v deset hodin, vcházíme plni očekávání a dost zvědaví. Hned u vchodu se nám dostane množství propagačních materiálů ke čtení i k propagaci našeho spolku na veřejných akcích. Mnozí z nás využívají možnosti konzultovat své zdravotní potíže se zde přítomnými odborníky z oboru revmatologie, dermatologie, s osteologem, pneumologem, fyzioterapeutem a ergoterapeutem. Ostatní se usadili v malém kinosálku a sledují předtočené přednášky lékařů. Všichni společně se fotíme ve fotokoutku v našich zelených klubových tričkách a se zájmem si prohlížíme umělecké fotografie pacientské skupiny Skleroderma a MyozitidyTaké využíváme možnosti napsat svůj názor na síť nářků a pochval.

Po poledni naši členové s toulavými botami zamířili na procházku do Karlína a prohlédli si místní kostel, z něhož byli nadšení. My ostatní jsme i nadále zůstali v prostorách Spojky, kde popíjíme kávu, debatujeme s přáteli, díváme se na lékařské přednášky, konzultujeme svůj zdravotní stav. Čas plyne příjemně a rychle. Najednou už zase nastupujeme do našeho autobusu a za chvíli jsme v Táboře.

Byl to zajímavý den a vydařená akce. Mnohé jsme se dozvěděli, viděli dosud neviděné, setkali se s přáteli. Především proto se rádi zúčastníme oslav Světového dne i v příštím roce.

Helena Mádlová, Revma Liga, klub Tábor