oslava Mezinárodního dne seniorů v duchu karnevalu

Organizace Právě teď! o.p.s. v prostoru společnosti T-Mobile Magenta Experience Center oslava Mezinárodního dne seniorů. Oslava probíhala tematicky v duchu Karneval v Riu a na závěr akce účastníci protančili v rytmu samby prodejnou až do útrob obchodního centra Arkády Pankrác.

 Akci moderoval patron organizace, herec, muzikant a moderátor Daniel Šváb, který se s účastníky akce, mimo připravený scénář loučil slovy „nyní ještě lépe chápu název organizace, protože na vašem příkladu vidím, že nemá cenu říkat, že něco udělám až… Vy všichni, kdo jste tu teď tančili, jste tančili právě tady a právě teď a bylo to neuvěřitelně inspirující.“

Na programu akce byla módní přehlídka na které 8 dam vyneslo částečné své modely, částečně modely zapůjčené z charitativního obchodu Hvězdný bazar. Nejen modelky ale všichni příchozí se mohli nechat nalíčit a načesat od studentů SŠ managementu a služeb. Skvělé stylové koktejly namíchali barmani Staré gardy kuchařů a cukrářů ČR.

Součástí akce bylo vyhlášení vítězů letní fotografické soutěže, do které bylo přihlášeno téměř 130 snímků od autorů ve věku 65+. V obou kategoriích i v ceně veřejnosti zvítězila, ke svému velkému překvapení, seniorka Soňa Homůlková z pražských Letňan.

Jedna z účastnic akce, paní Miluška nám po akci napsala „děkuji moc, strašně jsem si to užila a po velmi dlouhé době jsem byla, alespoň na jedno odpoledne, velmi spokojená a svá.“ Iveta Luxová, ředitelka organizace Právě teď! o.p.s. k tomu dodává „i kdyby to bylo jek kvůli této jediné dámě, mělo toto odpoledne velký smysl. Cílem naší organizace je seniory aktivizovat a udržet v co nejlepší fyzické a psychické kondici, tak dlouho, jak jen to jde. A pokud se senioři mají nač těšit a mají zážitky podobné těm, které popsala paní Miluška, nemají čas mentálně stárnout, přemýšlet o nemocech a celkově chřadnout.“