Mezinárodní den seniorů

Ke každému významnému dni dáváme těm, na kterých nám záleží, dárky. I Rada seniorů takové dárky připravuje, a to dlouhodobě – v podobě aktivit, které mají za cíl podílet se na vytváření otevřené společnosti pro všechny generace, na budování mezigeneračních vztahů, využívání potenciálu seniorů ve prospěch společnosti. i  aktivizaci starší generace. Při svém počínání nejen spolupracuje s příslušnými ministerstvy na zajišťování odpovídajícího sociálního postavení a životního standardu třetí generace, ale zabývá se i podněty, které dostává od seniorů, a to bez ohledu na to, zda jsou jejími členy či nikoli.

Konkrétní dárek k letošnímu Mezinárodnímu dni seniorů vzešel právě z těchto podnětů, kdy si senioři stěžovali na mizející tištěné letáky a věrnostní slevové programy v mobilních telefonech. Co v této oblasti Rada seniorů ČR podnikla se dočtete v časopise Doba seniorů 10/2023 na stranách 4-5. Důležitý je ale výsledek. Letáky na prodejnách zůstaly a navíc na základě podnětů Rady seniorů vyhlásila společnost LIDL ČR týden pro seniory. V prodejnách řetězce v týdnu od 9. do 15. října tak mohou lidé staří 65 let a více získat deset procent slevu na ovoce, zeleninu, nebalené pečivo a vejce. Pro její uplatnění slevy bude nutné předložit průkaz s datem narození. Sleva se týká i akčního zboží.

Spolupráce společnosti LIDL a Rady seniorů ČR tím nekončí. Záznam z tiskové konference, kde byla spolupráce oznámena, najdete na tomto odkazu - https://www.youtube.com/watch?v=WZ-NUbhiHZk