Babička roku 2023 Středočeského kraje

Soutěž o vítězku Babička roku  Středočeského kraje proběhla v krásném sále Domu kultury v Mladé Boleslavi. Zúčastnilo se jí 10 adeptek z řad členů Krajské rady seniorů a klubů a organizací seniorů  Středočeského kraje.

Moderoval jako vždy Vladimír Hron, hostem byla zpěvačka Leona Machálková. Soutěžící prošly všemi disciplínami a předvedly v nich skvělou úroveň. Stejně kvalitní bylo o publikum z řad seniorů Mladé Boleslavi a okolí, a fan klubů účastnic KRS  Středočeského kraje.

Po tříhodinovém zápolení byly vyhlášeny výsledky poroty, která zasedala v tomto složení: Mgr. Martin Hrabánek – radní  Středočeského kraje, Mgr. Miroslava Kašpárková – náměstkyně primátora  Mladá Boleslav, Mgr. Daniel Marek-náměstek primátora  Mladá Boleslav, Mgr. Nina Nováková – poslankyně, Miloslav Vajs – místopředseda RS ČR.

Zlatá babička roku Středočeského kraje 2023 – Jitka Švecová, členka organizace OSŽ, KRS SK

Stříbrná babička roku Středočeského kraje 2023 – Anna Šímová, členka klubu důchodců MB

Bronzová babička roku Středočeského kraje 2023  – Jaroslava Šutová, členka klubu důchodců Tišice, okr.Mělník

Nejstarší babička roku Středočeského kraje 2023  – Jaroslava Vernerová z Mladé Boleslavi (94 let)

Nejsympatičtější babička roku Středočeského kraje 2023  – Libuše Ruchařová, z Kladna, členka KRS SK

Paní Jitka Švecová tedy bude reprezentovat SK v celostátním klání v Olomouci dne 24.10.2023 a KRS SK jí děkuje a přeje stejně úspěšné hodnocení jejího kvalitního vystoupení. Dík ale patří všem soutěžícím o titul, zhostily se svého vystoupení s elánem, bojovností,  a je jen škoda, že nemohly zvítězit všechny.

Miloslav Vajs