Babička roku 2023 Moravskoslezského kraje je z HLAVNICE

     

dne 27.09.2023 byl dokončen více než půlroční proces přípravy a volby nové krajské Miss babči a Štramáka roku 2023. Přihlášení účastníci se připravovali na tři disciplíny 1/ představení se v déle do 1,5 minuty, 2/ volná disciplína do 3 minut a 3/ módní přehlídka ve zvoleném společenském oděvu.

Po provedeném okresním výběru postoupili do krajského finále 4 muži a 10 žen, kteří se              společně připravovali na různých soustředěních a setkáních. Finále proběhlo v Domě kultury AKORD v Ostravě-Zábřehu pod záštitou náměstka hejtmana kraje Jiřího Navrátila, který byl rovněž předsedou sedmičlenné poroty, která hodnotila vystoupení všech účastníků.

Atmosféra ve zcela zaplněném společenském sále byla vynikající, vystoupení soutěžících           na velmi dobré úrovni. Celým téměř tříhodinovým programem provázeli moderátoři Zdeněk Kačor a Šárka Zubková. Všichni účastníci na závěr soutěže dostali kytice a dárky od různých sponzorů a dárců. Vítězná Miss babča navíc obdržela od předsedy Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje Pavla Gluce certifikát, který ji opravňuje k reprezentaci seniorů kraje a krajské rady seniorů v celostátním finále Miss babička 2023 dne 24.10.2023 v Olomouci.

Výsledky soutěže:

Miss sympatie: /hlasování přítomných diváků/  Jana KOTALOVÁ z Hlavnice

sympatický štramák:                                                Josef JELÍNEK z Frýdku-Místku

Štramák roku 2023:     Miroslav FOBER ze Stříteže    

MISS  BABČA 2023    Jana KOTALOVÁ z Hlavnice

1. více miss Božena PARTYKOVÁ z Paskova

2. více miss Jozefína GAJDOŠOVÁ  ze Stříteže

 Vítězce v celostátním finále v Olomouci přejeme hodně štěstí a DRŽÍME PALCE!!

předseda KRS MSK Pavel Gluc