9. krajské sportovní hry seniorů Jihomoravského kraje

Dne 26. 9. 2023 se konaly v Sokolovně v Brně-Tuřanech již 9. sportovní hry spolku Senioři ČR Jihomoravského kraje.

Tyto proběhly pod záštitou hejtmana Jm. kraje pana Mgr. Jana Grolicha s finančním přispěním 15 tis Kč na tuto akci.

Setkání se zúčastnily předsedkyně Rady seniorů paní Ing. Desatová a prezidentka spolku Senioři ČR paní Ouředníčková. Obě dámy dojely z Prahy a dovezly soutěžícím pozornosti      a hlavně se seznámily s akcí, kterou se snažíme každoročně uskutečnit. Na organizaci se podílely dva spolky, a to domácí Tuřany a Chudčice.

Soutěží se zúčastnilo 11 pětičlenných družstev, deset bylo ze spolku Senioři ČR (Brno-Tuřany, Brno-město, Brno-Slatina, Hodonín, Mikulov, Břeclav, Božice-Hrádek, Troskotovice, Chudčice, Žabčice) a družstvo Bystrce. To bylo pozváno jako vítěze městských sportovních her, které se konaly v Brně Ivanovicích 16. 5. 2023

Soutěžilo se v pěti disciplínách: ruské kuželky, šipky, bollo-ball, střela hokejkou na branku a hod kroužky na kužely. Dále byl vyhodnocen pětiboj a družstva.

Vítězové obdrželi ’domácí¨ medaile upečené z lineckého těsta s marcipánovými číslicemi, které označovaly pořadí na prvních třech místech.

Účastníkům bylo zajištěno pohoštění v přilehlé restauraci se zahrádkou.

Na závěr celé akce si všech 55 soutěžících + 10 rozhodčích, předsedů zúčastněných spolků a hostů zazpívalo moravskou písničku Vínečko bílé.  Sbor cca 80 lidí a že všichni uměli zpívat byl zážitkem a přispěl k dobré atmosféře na těchto sportovních hrách.

Marta Marťáková