Aktivní září – Krajský turnaj MÖLKKY Bílovec 2023

Dne 20. září 2023 Krajské rada seniorů Moravskoslezského kraje uspořádala        v rámci akce Aktivní září na podporu 9. ročníku Evropského týdne sportu turnaj ve hře mölkky, která, se pomalu, ale jistě dostává do podvědomí seniorů jako příjemná, jednoduchá hra, která se dá hrát v podstatě kdekoliv a s libovolným počtem hráčů, různého věku a pohlaví, v rodině, na setkání, o dovolené! A nikdy nezklame a všichni, kdo ji hrají se pobaví, zasmějí a vytvoří příjemnou atmosféru v celém kolektivu hráčů!

 

My jsme zorganizovali turnaj dvojic na tenisových kurtech v Bílovci, kde jsme našli „spřízněné duše“ (především Jirku Tisovského), které nám hry pomohly připravit. Stanovili jsme podmínky pro přihlášky účastníků a to, že aspoň jeden z dvojice se sehne pro stavění mölkky, že aspoň jeden uvidí nablízko, aby mohl zapisovat výsledky a všichni by měli vidět aspoň 5m do dálky. Přihlásilo se nám 48 hráčů, což, na to, že jsme takovou to akci dělali poprvé, bylo skutečně dost. Účastníci byli z Píště, ze Stříteže, z Bohumína, z Palkovic, Ostravy a samozřejmě z Bílovce a blízkého okolí! Po odehrání základních skupin se účastníci rozdělili do pavouků hlavní soutěže a soutěže útěchy. Vítězi se stali Pavel Tisovský z Bílovce a Mirek Krpec z Rybí, vítězi soutěže útěchy byli Marie Darmovzalová z Ostravy a Vlastimil Zámečník z Bohumína.

 

Všichni jsme prožili pěkný den, za příjemného, slunečného počasí a byli jsme plni krásných zážitků! A o to především šlo!

 

Příští rok určitě znovu v Bílovci!

 

Pavel Gluc