4. sportovní hry seniorů „O putovní pohár starosty města Tábor“

Na atletickém stadionu Míru v Táboře se v úterý 19. září 2023 konaly čtvrté Sportovní hry seniorů o „Putovní pohár starosty města Tábora“.  V letošním roce se přihlásilo 23 čtyřčlenných družstev, což je zase o něco více než předešlých ročnících. Poprvé se přihlásily dvě družstva z Pečovatelského domu seniorů z Plané nad Lužnicí, a opět se přihlásily družstva ze Seniorského domu v Soběslavi a Domova pro seniory Chýnov.

Hlavními pořadateli sportovních her seniorů byla Městská rada seniorů Tábor, Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, o.p.s. Tábor a Okresní sdružení České unie sportu Tábor Město Tábor. Na přípravě a organizaci se podílel organizační štáb, který se skládal ze zástupců seniorských organizací v Táboře.

Záštitu převzali opět starosta města Tábor Ing. Štěpán Pavlík a poslankyně EP Ing. Radka Maxová. Poprvé také i místostarostka města Tábor Ing. Lenka Horejsková, která ocenila osobním věcným darem nejstarší soutěžící sportovkyni dvaadevadesátiletou Jožku Šmelcovou a nejstaršího soutěžícího sportovce osmaosmdesátiletého Jaroslava Novotného.

Z prvního místa ve družstvech se těší tým Revma liga Tábor A – Zeman Jaroslav, Kučera Václav, Bělohlavová Marie a Tillová Marie, který si kromě medailí, poháru za první místo odvezl i „Putovní pohár starosty města Tábor“. Druzí se umístil Klub vojenských důchodců Tábor, bronz bralo další družstvo Revma Liga Tábor C.

Celkem se zúčastnilo 92 sportovců. Celkový počet žen byl 65, z toho 43 nad 70 let a 22 do 70 let. Mužů soutěžilo 27, z toho 19 nad 70 let a 8 do 70 let.

Za organizační štáb Jaroslav Kupsa

 NA TOMTO ODKAZE NAJDETE KRÁTKÉ VIDEO Z AKCE - https://www.youtube.com/watch?v=cWMFEGg499Y