Slavnosti i v domově seniorů

Již několik let, nad rámec Slavností solné Zlaté stezky v Prachaticích, navštěvují, vždy „nějaký“ soubor v pátek a v sobotu z partnerských měst Domov seniorů Mistra Křišťana. Nejinak tomu bylo i letos. Moc se povedlo.

V pátek dopoledne skupina muzikantů a zpěváků kapely Siréna (sestavená z členů městské policie) ze Zvolena zavítala na zahradu domova (za krásného slunného počasí). Program zahájila ředitelka domova Hana Vojtová. V průběhu, protože akce byly konány i v rámci pravidelného Cvičení šitého na míru, se i „cvičilo“, cvičilo se šátky na židlích, a zpívalo, radovalo se. Zapojily se i příchozí návštěvy, lidé z okolí. Sestřičky, pečovatelky, zaměstnanci domova se také přidali a z fotografií je vidět sdílená radost. Marie Bednářová s osobním asistentem Jiřím Gabrielem Kalimou, kteří se také na organizaci podíleli, předali kapele malé dárečky, pytlíky se solí, kterých na letošních slavnostech bylo jak šafránu.

V sobotu odpoledne, kdy na náměstí byly slavnosti již v plném proudu, přijali pozvání do domova francouzští muzikanti, a dokonce představitelé francouzského města Pont du Chateau. Nejprve se uskutečnila prohlídka domova, kde francouzští místostarostové byli udiveni, že v tak malém domově, dělají tak velké věci. Muzikanti mezitím vybalili nástroje a svými písněmi potěšili obyvatele tak, že si dokonce ti, kteří mohli i zatancovali, ostatní tancovali na židlích. Závěr opět patřil předání dárečků, pytlíků se solí. O předání se postarala Jitka Lexová a Zdeněk Krejsa, zastupitel města Prachatice.

Děkujeme za možnost s kapelami v domově vystoupit a skvělou pomoc zaměstnancům nejen z města, ale i domova, v čele s Ivankou Bílkovou, sociální pracovnicí.

PS: Víte k životu patří radost a zážitky.  Vidět 101letou seniorku, jak se usmívá, další 100letou jak na vozíku tancuje, … a rozzářenou ředitelku domova, je bez komentáře. Máme velkou radost. Radost měli i obyvatelé domova. Těšíme se na slavnosti 2024.

Hanka RH+ Rabenhauptová