Pomáháme i vozíčkářům

Když se řekne vodní nádrž ROZKOŠ u České Skalice, většina z nás si hned představí prázdniny, sluníčko a bezva čas u vody a rybáři hned sní o nějakém úctyhodném úlovku.
V sobotu 3. června by jste ještě marně hledali plno milovníků vody, ale vozíčkářů by jste zde potkali dost.
Právě na víkend od 2. do 4. června se na toto místo u České Skalice sjeli z celé naší republiky se svými doprovody malí i velcí vozíčkáři, aby v sobotu 3. června změřili své síly na 42 ročníku již tradičním a oblíbeném soutěžení RATIBOŘICKÉHO POJEZDU.
Na trasu, která začínala v areálu Rozkoše a která vedla až ke splavu v Ratibořicích a zpět se vydali nejen ti, kteří připravenou trasu zvládali na kolečkách, ale i všichni , kteří museli pěkně šlapat po svých.
Cestou na ně čekalo několik stanovišť, kde zvládali připravené úkoly.
Letos poprvé zde jedno stanoviště připravil i spolek DOTEKY NADĚJE, společně se seniory z Dobrušky, a tak si účastníci vyzkoušeli různé úkoly, které musí zvládat nevidomé osoby a to s klapkami na očích. Zjistili, že není tak jednoduché se podepsat za pomoci šablonky, ale ani nalít si vodu do hrnečku pouze pomocí s pomocí hladinky. Velice kladně hodnotili, že na tomto stanovišti jim disciplínu připravili členové spolku, kteří jsou sami nevidomí.
Sluníčko nám poslalo své hřejivé paprsky, a tak jsme si všichni užili opravdu SUPER DEN a už se těšíme na rok příští.

Renata Moravcová