Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje

 

14. června 2022 se již po osmé uskutečnily v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice na Jiráskově nábřeží Sportovní hry seniorů Jihočeského kraje. Jako v předchozích létech je organizovala Rada seniorů Jihočeského kraje ve spolupráci s Jihočeskou krajskou organizací ČUS.

Hlavním cílem akce byla propagace pohybových aktivit vhodných pro starší generaci a vedoucích k posílení zdravého životního stylu. Tomuto cíli odpovídalo i šest soutěžních disciplín, které poskytly možnost účasti na hrách různým seniorským skupinám vzhledem k jejich individuálním věkovým i zdravotním předpokladům.

Letošních her se zúčastnilo 27 čtyřčlenných družstev, tj. 108 seniorů a seniorek, kteří v den konání dosáhli 60 a více let.

Sportovní zápolení probíhalo v přátelském duchu. Na stadiónu vládla radost z pohybu a dobrá nálada, ke které přispěla i  hudební skupina PROT- STUDIO.

Nejstarší účastnicí byla seniorka z družstva Jindřichova Hradce (86 let) a nejstarším účastníkem pak seniorský sportovec ze strakonického družstva Včelky (82 let). Všem zúčastněným předali organizátoři a hosté pamětní účastnické medaile. Vyhodnocení jednotlivci, družstva a nejstarší účastníci obdrželi poháry, medaile a věcné ceny.

Průběh sportovních her obohatili i spolupracující sponzoři a subjekty propagací ukázek své činnosti.