Výzva všem seniorským klubům a organizacím, které sdružují nebo organizují aktivity seniorů

Začíná jaro a po dlouhé době můžeme bez omezení se sdružovat a chodit venku. Neseďte doma a pozorujte svůj kraj. Co Vás zaujme nebo objevíte zajímavého podělte se s ostatními několika větami a pozvěte je. Pozvánka by měla být „Toulky nebo toulání“. My z Loun máme v Ústeckém kraji název „Toulky Českým Středohořím“. Ono jde přes dva okresy, začíná u nás na Lounsku a končí za Litoměřicemi.

První toulání máme za sebou v únoru v Lovosicích – Lovosice dlouhé jako pohádka. Víte proč? Šahrazád přece vyprávěla… bylo nás 12 seniorů a všichni si to užili, jak? V březnu jsme absolvovali výlet tím samým stylem Máchovy Litoměřice.

Jedna cesta vlakem a druhá autobusem a zjistili jsme mnoho zajímavostí. Kdo z Vás chce, najde mnoho podnětů a inspirací k aktivitě seniorů.

Závěrem dám informaci, toto je jen příklad a všichni máte volnou ruku, jak to uděláte. Když budete mít zájem napište několika větami své zážitky s 1x foto. Není to prosím soutěž, ale nápad, jak seniory rozhýbat a nejen pohybem, ale i vzpomínky a další myšlení a vymýšlení. Nápadům se meze nekladou. Z vašich podnětů a zážitků připravíme přehled s pozvánkami k návštěvě. Třeba se to povede a bude i nějaká odměna.

Největší odměnu získá každý účastník, radost, že udělal něco pro sebe a své zdraví, přátelství a mezilidské vztahy.

Iniciátor a koordinátor je Vilma Svobodová, seniorka roku 2021, manažerka a zakladatelka Pomoc bližnímu.

kontakt: email: senior.louny@seznam.cz nebo wilma.svobodova@seznam.cz