Členové Klubu českých turistů na týdenním pobytu

Členové Klubu českých turistů, odbor Kroměříž po delší přestávce, mohli uskutečnit dlouho plánovaný týdenní pobyt s každodenními túrami. Výchozím místem jsme zvolili Bruntál, hotel Slezan, který po prožitém pobytu můžeme doporučit i ostatním.

Pod vedením zkušeného turisty Pavla Stratila jsme hvězdicovitě  poznávali okolí.

Navštívili jsme Šternberk a jeho  hrad, připomněli výrobu hodinek Prim i závodů do vrchu Ecce Homo a vyšlápli přes kopec k obci Lipina.  Další den někteří více zdatní a odvážní prošli i Rešovské vodopády, vyspravené po jarní povodni, jiní vyšlápli jen na mohutný hrad Sovinec.

I další dny jsme plnily úkoly dané plánem -  místa a rozhledny: Krnov a jeho centrum historické i průmyslové, okolní rozhledny Ježník, Cvilín  i s poutním kostelem  s přechodem na kopec Strážiště s rozhlednou nad obcí Úvalno.

Rozhlednu na kopci Velký Roudný se sestupem až k vodní ploše Slezská Harta a pohodlným přechodem s vyhlídkou  na lesy a  vodu až k obci Nová Pláň.  Splnili jsme i plánovanou cestu na Ovčárnu, Švýcárnu a Praděd a někteří i se sestupem okolo Bílé Opavy až  do Karlovy Studánky.

Poslední den jsme se s krajem rozloučili vycházkou a výhledem z kopce Uhlířský vrch.

K dosažení cíle  našich plánovaných míst   jsme  využili nejen vlastních noh, ale  i kol  autobusu   dopravce Hany Kraťochové, která nás bezpečeně dovezla do hotelu a poslední den i domů.

Nastoupané i nachozené kilometry nám nebránili ukončit jeden z večerů „ bonusem“ hotelu Slezan, tanečním večerem.