Senioři v Brdech

Několik autobusů plných seniorů z Bohumína a okolí využilo   v loňském roce nabídky hotelu Brdy ve Spáleném Poříčí k šestidennímu pobytu.

Tam i zpět jsme se dostali hotelovým autobusem. Cestou jsme vždy navštívili nějaké zajímavé místo. Po příjezdu, příjemném přivítání a ubytování ve velice hezkých, čistých a voňavých pokojích s vlastním soc. zařízením, jsme se sešli ve stylové jídelně u večeře a přípitku. Zároveň jsme byli blíže seznámeni s programem.

Pan vedoucí, řidič, organizátor a průvodce v jedné osobě se svým skvělým personálem se o nás staral jako o vlastní děti.

Každý den jsme vyjeli na polodenní či celodenní výlet do bližšího i vzdálenějšího okolí.  Navštívili jsme zámky, hrady, klášter, Svatou horu, ale i nejrůznější města, jako je třeba Plzeň, Blatná, Horšovský Týn či Domažlice. Třešničkou na dortu byl večer s dudáckou kapelou.

Byli jsme tam na jaře, v létě, na podzim a dokonce i o Vánočních svátcích.

Každý pobyt byl jiný a každý velice krásný a zajímavý. Naši senioři se domů vrátili vždy nadmíru spokojeni. Někteří jeli za poznáním plzeňského kraje i několikrát.

Ubytování není jen v hotelu Brdy. K dispozici je i krásně řešený penzion Joachim, kde je možné  se ubytovat třeba jen na méně nocí či víkend.

Těm, kteří rádi poznávají nepoznané, nebo si chtějí probudit vzpomínky, mohu plně doporučit.

Hana Práglová, předsedkyně Senior klubu Bohumín