Bilancování Chlumeckých seniorů

Že seniorům v malém městečku nedaleko Ústí nad Labem nechybí smysl pro humor ani chuť se bavit dokázali například letos v únoru, kdy oslavili loňský Silvestr. K dobré náladě jim hrála jejich oblíbená kapela OLD BOYS, přispěli k ní pánové Pitkin Krampola a Pečenka.

To ovšem ani zdaleka nebyla jediná akce, kterou zatím v letošním roce uspořádali. Vladimír Hron osobně předal seniorkám kytičku v rámci oslav MDŽ, na nichž opět hrála kapela ,OLD BOYS. Na oslavách Dne matek pro změnu zpíval Jiří Štědroň, se svým vystoupením se představili i žáci umělecké školy z nedalekých Chabařovic a nechyběla ani M. Jonáková s kapelou KANKÁN. Při všech zmíněných akcích byl sál našeho kulturního domu zaplněn do posledního místa

Ovšem, aby to nevypadalo, že Chlumečtí žijí jen zábavou. Velké oblibě se těšil i vzdělávací kurz práci na počítačích pro začátečníky, na který ještě letos naváže kurz pro pokročilé. Velký dík posílají senioři panu Petru Dušánkovi, který se během kurzů seniorům trpělivě věnuje. Řádku výletů do okolí blízkého i vzdálenějšího má za sebou turistický kroužek pod vedením Jany Rokytová a Marie Krušinové. Senioři zamířili například do Děčína a okolí, kde si prohlédli zámek a,zoo), navštívili Brožanky, Hliňany, Bílinu a v ní lázně,Bořeň. Vyjeli i do Kyjova, Doubice či Chomutova, viděli Zoopark i Kamencové jezero. Chystají se ještě na výstavu Zahrada Čech do Litoměřic, na vinobraní, a v plánu je i plavba lodí po Labi do Litoměři a Mělníka. Zkrátka, kdo chce, rozhodně se tu nenudí a svou zábavu si najde. Senioři děkují touto cestou zaměstnancům městského úřadu v Chlumci za vstřícnost a pochopení k seniorům, jejich potřebám a aktivitám. Bez jejich podpory by tak široká paleta akcí byla možná jen stěží.

Zdeněk Balcar