Z předvánočního shonu na sportoviště

Asi ne každá seniorka ani každý senior si neumí představit předvánoční období jinak, než trávením celých dnů u plotny, kompletním gruntováním, sháněním dárků a dalších činností v jakémkoliv věku ubírajících síly a většinou, po svátcích, konstatováním, „konečně to mám za sebou“!

Právě to měli na mysli členové kolektivního vedení Ostravského organizačního centra spolku SENIORS, když řešili otázku, zda-li by nebylo vhodné udělat tradičnímu shonu přítrž a pozměnit zaběhnutý předvánoční životní stereotyp. Převážil názor, že by se to mělo zkusit, tak to zkusili. Sjednali finanční podporu Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a na nevím jaký pátek, připadající na 14. prosince 2018, pozvali do jedné z hal TJ Ostrava zájemce o narušení zaběhlých zvyklostí.

Skupina 35 seniorů pohlaví obého se vehementně pustila do zdolávání tradičních disciplín seniorského soutěžního sportu nazvaných „košíková“ (prováděl se dribling na čas), „šipky“, „golf snag“, „raketa“ (běh s tenisovou raketou a míčkem na čas) a „florbal“ (toho dne asi nejnáročnější dovednostní disciplína – střelba na florbalovou branku hájenou maketou brankáře). To vše pod označením soutěže Fifejdský seniorský pětiboj (Fifejdy jsou místní část Ostravy). Zvládnutí převážně dovednostních disciplín na pomyslný stupeň vítězů vyneslo již z minulých soutěží známé borce a medailisty – Vašek Stanovský (tentokrát bronzový) a Pepa Pekárek (tentokrát stříbrný), které, jak jsme se po vyhlášení nejlepších dozvěděli – na základě dobře zvládnutého tréninkového plánu – tentokrát překonal Milan Peša.

Aby nebyla opomenuta předvánoční atmosféra, kromě pohárů a dalšího ocenění si nejlepší trojice domů odnesla po téměř metrové mandlové vánočce, které věnovala pekárna SEMAG, další z partnerů soutěže. Organizátoři byli při loučení s účastníky akce vyzváni, aby podobné akce pořádali častěji. Bylo slíbeno, že i nad touto otázkou se v Ostravském organizačním centru SENIORS zamyslí…