Co dělat, pokud vás postihne nežádoucí únik moči

 

Nežádoucí únik moči trápí nejen seniory, ale i mladší ročníky. Problém se bohužel nevyhýbá nikomu. Inkontinence může být průvodním jevem některé z dalších zdravotních komplikací. Jelikož zdravotních problémů s vyšším věkem přibývá, inkontinence se tak objevuje častěji.

 

Jak na inkontinenci

 

  • Zachovejte klid, nemusí se hned jednat o trvalou inkontinenci. Nežádoucí únik moči se může objevit třeba i při zánětu močového měchýře, který lze poměrně rychle vyléčit.
  • Využijte široké nabídky inkontinenčních pomůcek, díky kterým se budete cítit bezpečně a nebude vám hrozit katastrofa na veřejnosti.
  • Doporučujeme zajít za odborníkem. Tím může být váš praktický lékař, ke kterému máte důvěru, případně přímo urolog nebo u žen gynekolog.

 

Proč je dobré se někomu svěřit

 

Často se setkáváme s tím, že je problém tzv. „zametán pod rohožku“. Když se o tom nemluví, jako by to nebylo. Jenže tomu tak není. Únik moči je zdravotní problém a měl by se řešit. Jedině tak je možné předejít závažnějším zdravotním stavům. Dalším důvodem je ale také to, že ať si to člověk připouští nebo nepřipouští, uvnitř sebe to máme a určitě to ovlivňuje i naše chování. Postižený člověk se tak vědomě vyhýbá společnosti, kontaktu s dalšími lidmi a to hlavně z toho důvodu, „aby se to nerozkřiklo“. Ten, koho inkontinence postihne, má strach, aby nedošlo k trapné situaci nežádoucího úniku moči před lidmi. A sebevědomí prudce klesá.

 

Milion a jedna inkontinenční pomůcka

 

Připadá vám svět inkontinenčních pomůcek příliš nepřehledný? Jestliže vás inkontinence potrápí, určitě byste rádi věděli, jaká pomůcka je pro vás ta pravá. Moderní inkontinenční pomůcky jsou vyrobeny přímo pro danou problematiku, přizpůsobí se tělu ženy nebo muže a vybrat si můžete z široké škály savosti. Pro začátek je vhodné si uvědomit, jestli si vystačíte s inkontinenčními vložkami nebo budou potřeba plenkové kalhotky. Skvělým pomocníkem při výběru je tzv. preskripční karta, kde najdete přehled celého sortimentu výrobce inkontinenčních pomůcek. Konkrétní výrobek vám doporučí lékař dle vašeho zdravotního stavu. Není potřeba obcházet město s těžkými balíky inkontinenčních pomůcek a cítit na sobě pohledy druhých. Určitě uvítáte, že si inkontinenční pomůcky můžete objednat z pohodlí domova a nechat si je dovézt až domů v diskrétním obalu. Nezbývá než popřát brzké uzdravení.

Komerční prezentace