Předseda Rady seniorů hostem pořadu 90’ na ČT 24

Předseda RS ČR Zdeněk Pernes

Předseda RS ČR Zdeněk Pernes

V pátek 6. dubna byl předseda Rady seniorů dr. Zdeněk Pernes hostem pořadu 90’ na ČT 24 na téma Důchody a péče o seniory. Poděkoval vládě Andreje Babiše za vstřícnost k seniorské populaci a upozornil i na to, že několik slibů již vláda splnila.

Hovořilo se i o důchodové reformě, o zastropování odchodu věku do důchodu, o tom, jaký důchod čeká na lidi s průměrným platem. Mluvilo se o minimálním důchodu, který by měl být nastaven tak, aby umožnil seniorům přežít.

Vysvětloval, že poslání Rady seniorů není hledat zdroje na placení penzí, ale hájit zájmy lidí, kteří pro stát léta pracovali a zaslouží si žít plnohodnotný a důstojný život i ve stáří.

V pořadu vystoupil i Jan Bauer z ODS, místopředseda výboru pro sociální politiku, místopředsedkyně téhož výboru za SPD Lucie Šafránková, Prof. PhDr. Martin Potůček, CSc., MSc. je současný český vysokoškolský pedagog, analytik veřejné a sociální politiky, prognostik a publicista. Celé vystoupení můžete shlédnout zde.

Dodejme ještě, že tématům důchodů se věnoval o pořad Otázky Václava Moravce 8. dubna s názvem Důstojný důchod – a kde na něj vzít. Vystoupili v něm bývalý předseda komise pro penzijní reformu Martin Potůček, šéf Asociace penzijních společností Aleš Poklop a ekonom Jiří Šatava. Tento pořad můžete shlédnout zde.