Bezpečnost: Místní organizace Svazu tělesně postižených

Místní organizace Svazu tělesně postižených v Prachaticích myslí na své bezpečí, proto pozvala k návštěvě mluvčí prachatické policie Martinu Joklovou z Policie ČR. Během setkání bylo přečteno několik příspěvků z knihy Černá kronika ze soudních síní. Povídky přítomné velice zaujaly, neboť byly napsány podle skutečných událostí. Zaměřila se hlavně  na oblast podomního prodeje a  prodejních společenských akcí.

Jak uvedla Věra Davidová, předsedkyně MO STP: „Paní Joklová nás varovala hlavně před šmejdy, kteří velice dobře umí z nás seniorů, zdravotně postižených a důvěřivých občanů  vytáhnout  peníze a  připravit nás třeba i o  našetřené úspory.“

Součástí programu bylo také předání reflexních pásek na ruku a  letáčků, na kterých je návod jak a kdy tyto ochranné pomůcky nosit, neboť senioři patří k ohrožené skupině účastníků silničního provozu, vzhledem ke snížené možnosti pohybu a někdy i prostorové orientace. Přednášející se zaměřila i na cyklisty, návštěvníky restaurací, cyklisty bez přilby a podobně.

V roce 2017 nejen organizace STP, ale i ostatní organizace  budou zapojeny do pokračování projektu Bezpečně ve městě, projektu Prevence kriminality 2017.

Hanka RH+