První sportovní hry seniorů pořádané Krajskou radou seniorů Olomouckého kraje pod záštitou hejtmana

Osmnáct smíšených pětičlenných družstev seniorů z celého regionu a jeden tým z Moravskoslezského kraje, se účastnily prvních sportovních her seniorů, pořádané Krajskou radou seniorů Olomouckého kraje pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila

Sportovní soutěže získávají v poslední době hned  vedle seniorského cestování na stále větší oblibě. Tato akce  KRS Olomouckého kraje nabídla seniorům  zdraví prospěšnou alternativu smysluplného trávení volného času – ať už aktivně, jako soutěžící, nebo pasivně, jako diváci a fandové.

Hod na basketbalový koš, běh s kolečkem a břemenem, tenisová zručnost ,slalom, štafeta ,šipky – to jsou jen některé z disciplín, které závodníci hravě a s nadšením zvládali.

Nechyběla skvělá nálada, občerstvení  a doprovodný program, v jeho rámci zdravotníci měřili všem zájemcům z řad asi dvouset padesáti návštěvníků sportovních her tlak a množství podkožního tuku.

Nesilnější zážitkem pro seniory, byl slavnostní nástup a vyhlášení výsledků za účasti pozvaných hostů krajského vedení,města a předsedy RSĆR. Předávání cen -pohár hejtmana OL, pohár náměstkyně a pohár předsedkyně KRS OL se ujali, samotný pan hejtman, náměstkyně sociálního odboru Yvona Kubjátová a Milena Hesová ,předsedkyně KRS Olomouckého kraje. Všechna družstva byla oceněna hodnotnými  věcnými cenami, všichni účastníci dostali krásné sportovní medaile s láskou vyrobené ve Skrbeni a účastnické listy.

Všichni odcházeli s úsměvem na rtech,s myšlenkou, není důležité vyhrát ale zúčastnit se , s pocitem příjemně stráveného dne a o to nám šlo, povedlo se!

I.ročník máme úspěšně za sebou a již pomaličku plánujeme  ten druhý. Krajská rada seniorů Olomouckého kraje si dovoluje touto cestou poděkovat za podporu krajskému vedení Olomouckého kraje, všem sponzorům a podporovatelům.

Děkujeme, za všechny seniory,

Milena Hesová, předsedkyně KRS Olomouckého kraje