Z ČINNOSTI SPCCH za rok 2015

Naše organizace Svaz postižených civilizačními chorobami (dále SPCCH) hodnotila na výroční členské schůzi svoji činnost za rok 2015. Této výroční členské schůze se zúčastnili starosta města pan Urban, předsedkyně okresního výboru SPCCH v ČR, z. s. pí Petrusová a pracovnice OV SPCCH pí Soubustová.

Rok 2015 byl velice pestrý a podařilo se nám uskutečnit skoro vše co jsme si na počátku roku slíbili. V loňském roce jsme uskutečnili 6 zájezdů, a to na Český Štemberk, do Chomutova,na Lipno – stezka korunami stromů, Hřensko s návštěvou v NSR hradu Königstein, Šumavu s návštěvou Horské Kvildy, Kašperských hor, údolí Povydří a Čeňkovou pilu s elektrárnou,další výlet byl uskutečněn na Českolipsko. Bohužel se nám nepodařilo zajistit výlet na Kokořínsko vzhledem pozdnímu termínu nebyly otevřeny hrady Kokořín a Houska. Tento výlet plánujeme uskutečnit na jaře letošního roku Dále jsme zprostředkovali týdenní pobyt našim členům do Luhačovic. Naši členové se zúčastnili sportovních her v Klášterci nad Ohří, pořádaném u příležitosti 25. Výročí založení SPCCH, dále se naši členové zúčastnili Olympiády seniorů v Litvínově a naše členky si na tuto olympiádu připravili oděv k zahájení této olympiády.

Naše členky si připravily masky na maškarní merendu nejen v naší kavárničce seniorů,ale též na posezení důchodců ve Štětí a na rej čarodějnic ve Štětí a Brozanech. I v letošním roce 2016 chceme v těchto aktivitách pokračovat. Pravidelně organizujeme měsíčně posezení při živé hudbě a v měsíci prosinci jsme naši činnost za rok 2015 zakončili Mikulášskou zábavou. V loňském roce se uskutečnily vycházky do přírody, pravidelně se naše členky zúčastňují 1x v týdnu cvičení pro utužení svého zdraví. V loňském roce se uskutečnila přednáška s promítáním filmů z cest po Nepálu, kterou nám provedl pan Šimůnek.

V roce 2015 jsme obdrželi finanční dotaci od MěÚ v Roudnici nad Labem ve výši 10 000,- Kč a celou částku jsme použili na částečnou úhradu dopravného na zájezdy. V měsíci listopadu 2015, na členské schůzi, bylo předáno ocenění zástupci ústředí SPCCH V Praze, předsedkyní p. Petrusovou a panem Urbanem, starostou města Roudnice nad Labem, našim 4 členkám u příležitost 25. výročí založení SPCCH. Za dotaci a též za příspěvek k ocenění našich členek, děkujeme MěÚ v Roudnici n.L.

V letošním roce 2016 budeme pokračovat v činnosti nejméně jako v minulých letech, to znamená: – uskutečníme 7 zájezdů po naší republice, využijeme rekondičního cvičení pro utužení zdraví našich členů,zajistíme přenášky lékařů a zdravotního personálu,zúčastníme se Olympiády seniorů v Litvínově, přihlásíme se opět do soutěže o nejaktivnější klub seniorů, organizovaný Krajskou radou seniotů,i nadále budeme oceňovat naše členy při životním jubileu 70, 75, 80, 85, 90 a více let

Věříme, že se nám podaří uskutečnit vše co jsme si pro letošní rok naplánovali. Za ZO SPCCH v ČR, z. s.: Dalibábová .