Společenský klub Zvonkohra

Vážení, později i dříve narození, Tepličáci,

s potěšením oznamujeme, že náš „avantgardní“ klub senzačních teplických seniorů, existující už třetí rok pod názvem „Společenský klub Zvonkohra a spol. senzační senioři Teplice“, přivítal 28.4.2016 mimořádné hosty. Pozvání přijala  skvělá osobnost našeho společenského života, dáma, která miluje, co dělá a to skutečně výborně, výkonná ředitelka Nadace Charty 77, Konto Bariery a SEN SEN paní Mgr Božena Jirků. Vyprávěla o své práci , která už desítky let naplňuje její srdce i život. Vzácnými hosty v klubu byly také další skvělé ženy, paní PhDr. Radka Růžičková Ph.D., náměstkyně primátora města a paní PhDr. Ivana Slunéčková, ředitelka Regionální knihovny Teplice. Ženy, které mají srdce na správném místě a obětavě pracují pro věc občanů našeho města. Milá byla přítomnost pana Mgr Josefa Hona, tiskového mluvčího ARKADIE, o.p.s.

Zvonkohra se přihlásila k projektu KONTA BARIERY Kde je Péťa? Nejen osobním finančním přispěním členů na vozíček pro Zuzanku a posléze i pomoc dalším dětem. Projekt podpoříme jeho prezentováním systémem geometrické řady, doporučováním pozornosti všem lidem s dobrým srdcem.

Setkání a povídání na Hrádku bylo pro nás velmi příjemné a sympaticky neformální, cítili jsme všichni, že navzájem máme k sobě blízko.

A právě společná potřeba budovat a rozvíjet porozumění a pozitivní mezilidské vztahy se ten den stala skvělou příležitostí pro slavnostní otevření našeho klubu v prostorách Hrádku na Letné, oficiálně, od 1. 5. 2016.

Od svého založení v roce 2014 sdružujeme aktivní seniory a máme za sebou spoustu zajímavých různorodých akcí z oblasti kultury, hudby, vzdělávání, sportu, zdravotnictví, turistiky, štafetového plavání až po vrhání petanquových koulí v šanovském parku….atd.

Až dosud si každý mohl vybrat, co ho baví. Získáním vlastního zázemí se ovšem spektrum našich zájmových činností ještě dále rozšíří, a to například o možnost výuky počítačové gramotnosti, dále o pohybové a kreativní aktivity. V plánu je kurz zaměřený na sebeobranu, filmová čajovna a konečně lepší podmínky pro svoji práci bude mít i náš „Fotokruh,“jehož mimořádně úspěšnou prosincovou výstavu fotografií máme ještě v živé paměti.

Krásné odpoledne 28. 4., kdy mezi přítomnými skutečně PROUDILO něco pěkného, se přehouplo do společné zábavy, hrálo se, zpívalo a tančilo. Velkoryse přispěl pan Jan Maryško, kapelník a členové jeho skupiny Linden Band Teplice, pan Pavel Jirka a Miloslav Antonín. Klávesy, kytary, bicí, zpěv-tihle pánové opravdu umí. Přidali se i Pavel a Míra Matoušovi.

Přání „mít svůj kout“ se nám tedy letos k naší obrovské radosti vyplnilo, a to zásluhou Města Teplice a Nadace Charta 77, k jejímuž projektu „SEN SEN“ se naše Zvonkohra od svého založení hlásí. Pěkné, moderní prostory poskytuje Teraherz s.r.o. .

Co říci závěrem? Snad jen, že dobrá věc se podařila a pro Zvonkohru začíná skrze vlastní klubovnu úplně nová etapa, do které se vrháme s chutí a elánem. Děkujeme Vám, všem sympatizantům, přátelům a podporovatelům našeho klubu.

Všem, kdo chtějí žít naplno i ve zralém věku, pak vzkazujeme, ať nesedí doma sami a přijdou za námi na Hrádek i na všechna další dobrá místa. Jsme opravdu senzační senioři.

Napsala a dobrou Vám přináší Dana Marková

Srdečně Vás zve Společenský klub Zvonkohra, senzační senioři Teplice. Čtěte o nás, pište nám a přijďte mezi nás. Ptejte se v Informačním centru města Teplice. Každý měsíc je zde k mání program naší činnosti.

klub.zvonkohra@centrum.cz WEB :kss-zvonkohra.sensen FACEBOOK