Letošní cestování pro seniory v Olomouckém kraji nabídne větší počet míst

Olomoucký kraj zahájil projekt Seniorské cestování, který se po dlouhé roky těší oblibě seniorů. Letošní vzájemná spolupráce KRS Olomouckého kraje s vedením kraje je snahou zvýšit spokojenost účastníků projektu Seniorského cestování 2015, do kterého se mohou zapojit lidé starší šedesáti let.

KRS Olomouckého kraje mohla úspěšně uplatnit  připomínky seniorů k seniorskému cestování a byla účastna samotného výběrového řízení konaného dne 9.7.2015 na Krajském úřadě v Olomouci. Vítězná cestovní kancelář Za sluncem nabízí 25  dotovaných  tematických zájezdů ve třech termínech od 31.7 do 14.10.2015. V zájmu kvalitní služby a zodpovědného přístupu každého účastníka byla  nastavená finanční spoluúčast ve výši 200,- korun. Senior z našeho kraje pak může absolvovat jeden výlet, pohodlným klimatizovaným autobusem, program včetně vstupného a všech poplatků související  s programem, oběd, služby průvodce, který se stará o zajištění programu a poskytuje informace o historii, kultuře a  významu navštívených míst Olomouckého kraje, cestovní pojištění. Hejtman Olomouckého kraje uvedl, že díky finanční podpoře ve výši 1,5 milionu by se tak na výlety za poznáním našeho kraje mohlo vydat na tři tisíce seniorů.

Zájemci o cestování najdou informace na www.seniorskecestovani.zasluncem.cz, také mohou navštívit pobočku cestovní kanceláře v olomoucké Pekařské ulici nebo využít tel. čísel 585 515 850 a 585 515 860.

 

Milena Hesová, předsedkyně KRS Olomouckého kraje