Zpívání pěveckého sboru Jirkovské seniorky mezi seniory v Mostě

V úterý 5. května 2015 navštívil Domov pro seniory Barvířská v Mostě pěvecký sbor Jirkovské seniorky. Myšlenka vznikla po předchozí vzájemné domluvě a vyjednání konkrétní návštěvy.

Pěvecký sbor Jirkovské seniorky tvoří v současné době 24 členek, sbormistryní je Mgr. Eva Steinbachová. Svými vystoupeními rozdávají členky souboru radost, pohodu, dobrou náladu, zpěvem zahánějí bolesti a starosti. Tak se stalo i u nás. Na vystoupení tohoto sboru se společně sešli senioři z Domova pro seniory Barvířská, Domova pro seniory Jiřího Wolkera a Penzionu pro seniory Komořanská. Všichni naši senioři byli velice mile překvapeni perfektně provedenými méně známými i známými lidovými písničkami pro několik hlasů. Dokonce jsme si všichni zazpívali kánon složený z písní „Já do lesa nepojedu“ a „Jede, jede poštovský panáček“, ale i ostatní písničky na přání rozezpívaly všechny přítomné. Naši senioři pochválili členky souboru nejen za zpěv, ale také „ že jim to moc sluší“.

Myslím, že jsme se všichni shodli na tom, že jsme společně prožili hudebně laděné odpoledne plné pohody, radosti a dobré nálady. Naším přáním je setkat se s pěveckým sborem Jirkovské seniorky znovu, a to na předvánočním společném posezení. Pomoc pro uskutečnění tohoto přání nám přislíbil pan Alois Malý, předseda Krajské rady seniorů, radní a předseda sociální komise, který mezi nás zavítal. Sám je velkým příznivcem a podporovatelem tohoto pěveckého sboru. Tak snad se budeme moci v prosinci těšit na předvánoční pohodové pěvecké setkání s tímto souborem a jeho milými zpěvačkami.

Helena Houšková, kulturně výchovná pracovnice MSSS v Mostě – p. o.