Deset let činnosti taneční skupiny HANKA Domažlice

předseda TJ Sokol děkuje vedoucí souboru HANKA

předseda TJ Sokol děkuje vedoucí souboru HANKA

Slavnostní shromáždění proběhlo dne 30.6. 2014 v klubovně TJ Sokol Domažlice. Věnováno bylo 10. výročí založení taneční skupiny HANKA. Skupina HANKA je členem seniorského klubu TJ Sokol a spolu s dalšími organizacemi tvoří Městskou radu seniorů v Domažlicích.

Slavnosti se kromě členek skupiny HANKA a seniorského klubu zúčastnili rovněž představitelé města a samozřejmě nechyběli ani zástupci MěRS Domažlice. 

Shromáždění, které kromě jiného bilancovalo desetiletou činnost a odměnilo diplomy i malými dárky aktivní členky skupiny HANKA (muži se ve skupině bohužel objevují jen výjimečně), moderovali předseda TJ Sokol Josef Váchal a vedoucí taneční skupiny Jaroslava Kaucká. Zahájení zpestřili bratři Patrik a Hynek Hradečtí (dudy a zpěv). Vedoucí skupiny  Jaroslava Kaucká veršovaným přehledem přiblížila a rekapitulovala historii skupiny. Celková podrobná bilance je předmětem brožurky, která byla v průběhu akce pokřtěna. A že je bilance ryze amatérské skupiny je impozantní, pokud si uvědomíme spektrum činností (zkoušky, přípravy, kostýmy, vystoupení, zájezdy). Jen pro ilustraci – počet vystoupení za 10 let činnosti se zastavil na úctyhodném čísle 585. Nejčastěji soubor vystupoval v Domažlicích na akcích pro seniory, k vidění byla ale také v Plzeňském kraji, či v Nizozemsku a Německu.  

Taneční skupina překypuje elánem, vytrvalostí a stále novými nápady. Závěrem se tedy sluší popřát mnoho elánu i úspěchů do dalšího desetiletí!