Informace o aktivitách Krajské rady seniorů Libereckého kraje

Předsednictvo KRS LK - J. Houha, B. Klíchová, M. Palečková, L. Zelinková, Ing. J. Rulc

Předsednictvo KRS LK – J. Houha, B. Klíchová, M. Palečková, L. Zelinková, Ing. J. Rulc

Na základě požadavku členů pracovní skupiny se dne 13. 5. 2014 zúčastnila předsedkyně Miroslava Palečková jednání Pracovní skupiny pro seniory (Komunitní plánování Jablonec nad Nisou – přítomno 13 zástupců, z toho po 1 zástupci Český svaz žen a Svaz důchodců, ostatní poskytovatelé služeb). M. Palečková seznámila účastníky s úkoly a posláním Rady seniorů ČR, vznikem Krajské rady seniorů Libereckého kraje, s jejím stávajícím složením a možnostmi rozšíření, dosavadních aktivitách a cílech pro nejbližší období. Jednání se uskutečnilo v Domově důchodců v Jabloneckých pasekách – po skončení následovala prohlídka zařízení.

Dne 23. 5. 2014 se sešli členové předsednictva KRS LK (J. Houha, B. Klíchová, M. Palečková, L. Zelinková, Ing. J. Rulc), aby zhodnotili dosavadní aktivity (seminář SON 28. 4. 2014 a jednání na KÚ 30. 4. 2014), informovali se o dění ve vlastních organizacích a připravili plán práce pro druhou polovinu roku 2014. 

V prostorách Krajského úřadu pořádala dne 28. 5. 2014 Krajská rada Svazu důchodců ČR výroční konferenci pod záštitou Mgr. P. Tulpy – radního pro sociální politiku. Konferenci organizačně zajišťovala a řídila B. Klíchová, za KRS LK se zúčastnila M. Palečková