1. zasedání předsednictva RS ČR

 
 
 
Třetí funkční období RS ČR na úrovni předsednictva bylo zahájeno 12. června 2013.  Devět členů předsednictva bylo zvoleno přímou a tajnou volbou, legitimita jejich mandátu je na vysoké úrovni. Předsednictvo vyhodnotilo průběh a výsledky 2. sjezdu Rady seniorů ČR, zahájilo diskusi o zaměření působnosti Rady ve 2. pololetí 2013 a doporučilo postoupit k dalšímu projednání Projekt “Senior pas” pro členskou základnu RS ČR.
Sedm z osmi přítomných členů předsednictva hodnotilo průběh a výsledky sjezdu velmi pozitivně. Sjezd měl vysokou společenskou prestiž a vysokou vypovídací hodnotu. Sjezdu se zúčastnilo 155 delegátů s hlasem rozhodujícím, 10 delegátů s hlasem poradním, 28 hostů a 24 novinářů. Pořadatelská služba sjezdu byla na úrovni 27 osob. V diskusi vystoupilo 12 hostů a 16 delegátů. Sedm diskusních vystoupení nebylo z časových důvodů předneseno.  V závěru 90 minutové diskuse předsednictvo konstatovalo, že 2. sjezd Rady seniorů ČR své historické poslání splnil. Konečné zhodnocení sjezdu provede nejvyšší orgán Rady – Kolegium, které bude svoláno na 10. červenec 2013.
 Projekt slevových “Senior pasů” pro členskou základnu Rady seniorů ČR umožní statisícům seniorů využívat slevy v lékárnách, na vstupném do kulturních památek, v masážních a kosmetických salónech, při rekrečních zájezdech, při nadstandardních službách v nemocnicích, v prodejnách nábytku, restauracích, ubytovacích zařízeních, atd.